Veelgestelde vragen
Equine Assisted Coaching... hoe werkt dat?
Bij Equine Assisted Coaching spelen paarden een centrale rol. Het is een coachingsmethodiek, waarbij de coachee (degene die gecoacht wordt) door te ervaren met paarden, tot inzicht en oplossingen komt voor zijn of haar coachvraag.

 

Oplossingsgericht

We noemen bewust ‘oplossingen’, omdat deze methodiek zich niet zozeer richt op de oorzaken van de coachvraag, maar wel op welke oplossingen deze vraag kan beantwoorden. Net zoals paarden in het moment leven, kijken we naar wat er zich in het hier en nu aan mogelijkheden voordoet. Een andere invulling van ‘oplossingsgericht’, is dat we er vanuit gaan dat de coachee de oplossingen voor zijn of haar coachvraag zelf al in zich heeft. De coach is hierin slechts faciliterend: er worden geen adviezen gegeven of oplossingen aangedragen.

Ervaringsgericht

Door activiteiten met het paard aan te bieden, stelt de Equine Assisted Coach de coachee in de gelegenheid te leren door te ervaren. De ervaring geeft niet alleen inzicht in het denken en handelen, maar door te reflecteren met de coach ook in hoe de coachee de activiteiten en interactie met het paard ervaart. Met andere woorden: gevoelens en emoties komen ook naar de oppervlakte. Dit geeft een totaalbeeld van het gehele wezen van de coachee, waarin de deur open komt te staan om bewuste keuzes te maken. Paarden leven in het hier en nu en zijn daarin compleet oordeelloos. Dit creëert een veilige omgeving om met nieuw gedrag te experimenteren en te ervaren, om zo het veranderproces bij de coachee te begeleiden.

Waarom paarden?
Paarden zijn zowel kuddedieren als vluchtdieren. Ze hebben sterke sociale- en emotionele vaardigheden ontwikkelt, sterker dan bij mensen. Ze gaan complexe en diepgaande relaties met elkaar aan, om de saamhorigheid en harmonie in de kudde te waarborgen. Het is de basis van hun overlevingsstrategie. Ook in de omgang met mensen, laten ze deze kwaliteiten zien en daar maken we als Equine Assisted Coach dankbaar gebruik van: paarden reageren op de kleinste signalen en gedragsveranderingen. Signalen die we vaak onbewust uitzenden, maar die paarden feilloos oppikken en daar hun reactie op geven.
Ik ben bang voor paarden. Wat nu?
Vooropgesteld: fysieke en emotionele veiligheid van mens en paard staat voorop in het Equine Assisted Coaching. In een sessie ligt daarom de keuze om te ervaren, te experimenteren en te doen geheel bij de coachee. Equine assisted coaching gaat niet over paardrijden en ook niet over de vraag hoe om te gaan met paarden. De focus ligt op het ontwikkelingsproces van de mens en niet op het trainen van het paard. De activiteiten vinden altijd naast het paard plaats, nooit erop. In een Equine Assisted Coach sessie wordt er gewerkt met wat zich op dat moment voordoet, en dat kan ook angst zijn. Angst is iets wat iedereen kent en regelmatig in zijn of haar leven ervaart. Het kan daarom interessant zijn om te onderzoeken wat de angst precies met je doet, wat je doet als je angst ervaart of bang bent, en welke keuzes je dan maakt. Welke rol speelt angst in jouw leven? We nodigen je graag uit om in de veilige omgeving van een coachsessie, je angst te onderzoeken, zodat het je meer inzicht geeft in jezelf. Is dit toch een te grote stap? Miranda biedt naast het coachen met paarden, ook andere vormen van coaching aan: Omlopen en Tafelcoachen. Kies de vorm die het beste bij je past, voor het beste resultaat. Klik hier voor Omlopen Klik hier voor Tafelcoachen
Miranda van de Schuur coaching

Out of office bedrijfscoaching

Miranda en haar team coachen teams, medewerkers en leidinggevenden naar persoonlijke groei, leiderschap, zelfontwikkeling en verandering.

Zij doen dat 'out of office' en in de natuur, waar ervaringen direct naar de kern leiden.

Gegevens

Miranda van de Schuur

Vierde Tochtweg 9B

2841 LS Moordrecht

Tel 06-51362392

E-mail paardenplezier@hotmail.com

Pin It on Pinterest

Share This